A brit Wizz Airt hozták ki a legrosszabb fapados légitársaságnak – derült ki a termékek és szolgáltatások tesztelésére szakosodott Which? cég friss felméréséből. Ugyanez a vállalat már tavaly is a Wizz Airt választotta a legrosszabbnak ugyanebben a kategóriában.

A kutatási eredményeket idéző Index arról is beszámolt, hogy 2023 októberében 10 775 járatot értékelt a cég az alábbi szempontok alapján:

  • ügyfélszolgálat;
  • ár-érték arány;
  • kényelem;
  • az ételek és az italok minősége;
  • valamint a brit utasok véleménye.

A Wizz Air elsősorban a késések és az ügyfélszolgálat szolgáltatásának színvonala miatt kapta a negatív kritikákat.

A magyar székhelyű légitársaság ötből egy csillagot kapott az ügyfélszolgálatért 44 százalékos össz pontszámmal a britektől, mellyel a Ryanair (47 százalék), az Iberia (49 százalék) és a Vueling (53 százalék) mögé kerülve lett a legrosszabb fapados légitársaság az értékelések alapján.

A Wizz Air megkérdőjelezhetőnek nevezte a Which? következtetéseit, mondván, annak módszertana „félrevezető”, a mintacsoport eredményei pedig „nem reprezentatívak” a légitársaság ügyfélkörére nézve. 

„Az említett felmérésben mindössze 124 fő nyilatkozott a Wizz Airrel kapcsolatban, míg a versenytársakról több ezer ember véleményét gyűjtötték össze. A Wizz Air UK leányvállalat a tavalyi évben 12,2 millió utast szállított, így a felmérés az utasbázis csupán 0,001%-át vizsgálta. A Wizz Air folyamatosan méri az utasok elégedettségét, ezek a jelentések – melyek több százezres minta alapján készülnek – azt mutatják, hogy a légitársaság szolgáltatásai évről évre javulnak, és több területen az iparágban kimagaslónak számítanak. Büszkék vagyunk az eddig elért eredményeinkre, és folyamatosan dolgozunk azon, hogy még több utas számára tegyük elérhetővé a repülés élményét” – írták az Economxnak küldött közleményükben. 

Már 200 gépből áll a Wizz Air-flotta, 4 év körüli átlagéletkorral

A Wizz Air a tavalyi rekordmértékű utasszámot követően tovább bővíti hálózatát. Az Airbus A321neo repülőgépek repüléstechnológiai megoldásai jelentős környezetvédelmi előnyöket kínálnak. A részletekről ITT írtunk bővebben.