Bejelentette nyári menetrendjét a fapados légitársaság, egyben azt ígéri, hogy minden versenytársánál több, közel 4 millió ülőhelyet biztosít majd a budapesti és debreceni útvonalain.

A tavalyi nyári szezonban Magyarországról közel 3 millió utas lépett a Wizz Air fedélzetére. A legnépszerűbb úti célok a tengerparti nyaralóhelyek, illetve a látnivalókkal teli történelmi városok voltak a cég közleménye szerint.

Budapestről és Debrecenből összesen 70 célállomásra lehet majd eljutni a Wizz Air járataival,

köztük olyan népszerű helyekre, mint Lárnaka (Ciprus), Iráklió, Korfu és Rodosz (Görögország), Burgasz (Bulgária), Alghero és Catania (Olaszország), Antalya (Törökország), Málta, illetve Alicante, Malaga és Palma de Mallorca (Spanyolország). A légitársaság új járatainak köszönhetően az utazni vágyók Budapestről Sarm es-Sejket és Kairót (Egyiptom), Koppenhágát (Dánia), Debrecenből pedig Rómát (Olaszország) is meglátogathatják a nyáron.

A közleményükben hozzáteszik, hogy a nyári utazási időszakban a tavalyi rekordot jelentő utasszámot követően ismét kiemelkedő eredményekre számítanak.

Az Airportal cikke emlékeztet: a rivális Ryanair november végén jelentette be 2024-es nyári menetrendjét, amelyben közlésük szerint több mint 3 millió férőhelyet kínálnak budapesti járataikon, de az ír fapados azóta számos új útvonalat bejelentett Budapestről, köztük Szkiathosz, Milánó-Malpensa, Faro és Hahn felé.

A Ryanair szerint nem értékesítik járatait az utazási irodák

Jogi és szabályozási nyomásra számos online utazási iroda leállította a Ryanair járatainak értékesítését december elején, de a lépés várhatóan nem befolyásolja érdemben az egész éves nyereséget – közölte a légitársaság >>>