Pete Antonacci, Ron DeSantis floridai kormányzó választási csalás elleni osztályának igazgatója, korábbi Broward megyei választási felügyelő tavaly 24 percig feküdt „holtan vagy haldokolva” a kormányzói hivatal folyosóján. Csak ezt követően vették észre a kollégák, hogy baj van és siettek a segítségére.

Az eset még tavaly szeptemberben történt, a The Florida Bulldog azonban most közölt ezzel kapcsolatban újabb részleteket. Arról nem tudott beszámolni, hogy ezen a bizonyos szeptemberi ülésen miről vitatkoztak. Azt ellenben megírta a szervezet, hogy az orvosszakértői hivatal nem végzett boncolást.

A 74 éves vezető szeptember 23-án lett rosszul, a Választási Bűncselekmények és Biztonság Hivatalának egy vitákkal jócskán megtűzdelt ülése után. Ennek a vezetésére DeSantis két hónappal korábban nevezte őt ki.

Antonacci hirtelen távozott az ülésről, és azon az emeleten esett össze, ahol a kormányzó, az alkormányzó, a főügyész és a pénzügyi igazgató irodái vannak.

Mark Glass, a floridai rendészeti minisztérium (FDLE) egyik biztosa elmondta, hogy

körülbelül 25 perccel Antonacci távozása után lépett ki a folyosóra, ekkor látta az igazgatót elkékült arccal és vérző vágással a homlokán. Hozzátette, nyilvánvalóan esés közben verte be a fejét egy ajtóba vagy kilincsbe. Glass ellenőrizte a pulzusát, de már nem érezte.

A biztos ezt követően Shane Desguinnel, az FDLE kabinetfőnökével végzett mellkaskompressziót, valamint egy kézi lélegeztető készülék bevetésével is próbálkoztak a mentők megérkezéséig. Antonaccit kórházba szállították, ott azonban a sürgősségi osztály orvosa halottnak nyilvánította.

Antonacci felesége, Anne Longman és háziorvosa, Stacia Groll is azt állította, hogy az igazgató régóta szívbeteg volt. Vélhetően ezért nem tartották szükségesnek a boncolást sem.

Ron DeSantis a republikánus elnökjelölti harcban szeretné kiütni a nyeregből Donald Trumpot. Erre azonban jelen állás szerint nincs túl sok esélye. A volt elnök a republikánus szavazók körében 60 százalékos támogatottsággal rendelkezik, a floridai kormányzó pedig jelentős lemaradással, 12 százalékkal a második a FiveThirtyEight közvélemény-kutatási adatai szerint.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport