Ha az Egyesült Államok le akarja győzni Oroszországot, Moszkvának joga van bármilyen fegyverrel, így atomfegyverekkel is megvédeni magát – jelentette ki Medvegyev Telegram posztjában. Egyetértett nyilatkozatában a Vlagyimir Putyin elnök beszédében elhangzottakkal is, amelyek szerint lehetetlen legyőzni Oroszországot a csatatéren. 

A Biztonsági Tanács elnökhelyettese szerint pontosan ezért történt, hogy országa felfüggesztette a START-III programot. Elmondása szerint az amerikai elit elvesztette a kapcsolatot a valósággal, és arra lenne szükségük, hogy elgondolkodjanak, mit értek el.

Medvegyev régóta esedékesnek nevezte a lépést, sőt, elkerülhetetlennek tartotta, amiért az Egyesült Államok ”nem vette figyelembe„ az orosz kormány kéréseit. ”Továbbra is hatalmas mennyiségű fegyvert szállítanak Kijevnek, kifejezetten Oroszország legyőzésére koncentrálnak, korlátozni és megsemmisíteni akarják az országot. A stratégiai biztonság azonban nem tartozik az amerikai-orosz viszonyok kontextusához, ami rosszabb, mint egy bűncselekmény„ – fogalmazott. 

A felsőbbrendűség és a büntetlenség érzése mögött az elnökhelyettes szerint az a szándék rejtőzik, hogy valójában le akarják győzni Oroszországot, amellyel egy világkonfliktus küszöbére jutunk, illetve hozzátette:

ha az Egyesült Államok le akarja győzni Oroszországot, akkor jogunk van megvédeni magunkat bármilyen fegyverrel, beleértve a nukleáris fegyvereket is.