Dwight Sagarayt, aki a nagykövetség első titkáraként dolgozott, három kenyai állampolgár vádlott-társával közösen ítélték el Olga Fonseca meggyilkolása miatt. A négy férfit fejenként 20 év börtönnel sújtották.

Fonsecát megfojtva találták Nairobi egyik előkelő negyedében található otthonában, kevesebb mint két héttel azt követően, hogy kinevezték nagykövetnek. Az előző nagykövetet hirtelen hívták vissza, miután háztartási alkalmazottai szexuális zaklatással vádolták meg, és távozása után megbízottként Saragay irányította a képviseletet. A büntető törvényszék megállapítása szerint Sagaray azért követte el a gyilkosságot, mert feldühítette Fonseca kiküldése, ugyanis továbbra is ő akarta vezetni a diplomáciai képviseletet.

Az elmarasztaló ítélet még januárban született, de a büntetési tételt csak most állapították meg. A szabadságvesztés hatályát januártól számítják.

A Sagaray elleni büntetőeljárás azért vált lehetségessé, mert a bűncselekményt követően megfosztották diplomáciai mentességétől.

Az ügyben egy ötödik vádlottat felmentettek, mivel nem volt elegendő bizonyíték, amellyel a bűncselekmény helyszínéhez, illetve a négy másik gyanúsítotthoz köthették volna.

Egy további gyanúsított továbbra is szökésben van, a bíróság fenntartotta az ellene hozott letartóztatási parancs hatályát.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport