Donald Trump volt amerikai elnök szombaton azt közölte a Truth Social nevű közösségi médiaoldalon az MTI tájékoztatása szerint, hogy tudomására jutott, jövő hét kedden letartóztatják.

Az Egyesült Államok volt elnöke azt írta, hogy a manhattani ügyészségről származó, „illegálisan kiszivárgott információk” arra utalnak, hogy

az utcahosszal vezető republikánus jelöltet és az Egyesült Államok korábbi elnökét a jövő hét keddjén letartóztatják.

Azt azonban nem közölte, milyen vádak alapján intézkednének ellene, csak arra utalt, hogy „semmiféle bűncselekményt nem tudnak rábizonyítani”, és „korrupt és erősen átpolitizált” hivatalnak nevezte a manhattani kerületi ügyészséget. 

A volt elnök egyúttal felszólította támogatóit, hogy tiltakozzanak.

Az érintett ügyészség szóvivője egyelőre nem reagált az újságírói megkeresésekre, de Alvin Bragg manhattani kerületi ügyész az év elején bizonyítékokat kezdett bemutatni annak a vádesküdtszéknek, amely annak kapcsán vizsgálódik, hogy Michael Cohen, Donald Trump korábbi ügyvédje 130 ezer dollárt fizetett Stormy Daniels pornószínésznőnek a 2016-os elnökválasztási kampány idején. Daniels azt állította, hogy évekkel korábban viszonya volt Donald Trumppal, és a pénzt azért kapta, hogy hallgasson az ügyről.