A rendőrség Berlin délnyugati külvárosában keresi a szerda éjjel óta szökött vadállatot, melyről éjfél körül kaptak hívásokat és egy videót, ezért azonnal megkezdték a keresést – írja a BBC.

Legalább 30 rendőrautót vetettek be, és állatorvosokat is hívtak, hogy segítsenek a nagymacska felkutatásában. A lakosokat felszólították, hogy maradjanak a házban, amíg meg nem találják az oroszlánt.

Csütörtök este a rendőrség látta az oroszlánt, és forró nyomon vannak, viszont felszólították az erdőben kocogókat, hogy gyorsan hagyják el az erdőt.

Az állat csütörtökön sötétedés után is meglógott a rendőrök elől, hiába vadásztak rá éjjellátó és hőkamerás berendezésekkel.

Bár a rendőrök számát csökkentették, a berlini rendőrség munkatársa elmondta, hogy a rendőrség addig folytatja a keresést, amíg az állatot meg nem találják.

Michael Grubert, Kleinmachnow polgármestere korábban azt mondta, hogy a hatóságok nem tudták megerősíteni az állat észleléséről szóló első jelentéseket.

A Twitteren megosztott videó – amely a rendőrség szerint hiteles – szintén egy nőstény oroszlánt mutatott Kleinmachnow egyik erdős lakónegyedében.

Az azonban nem világos, hogy az állat honnan érkezett. A helyi állatkertek, állatmenhelyek és cirkuszok közölték, hogy egyetlen oroszlán sem szökött meg a létesítményeikből.