Egy 34 éves sofőr vezette azt a Hyundai Santa Fét, ami vasárnap délután elgázolt két magyar kerékpárost a szlovákiai Ábelfalva mellett, a Losonci járásban. A sofőr alkoholtesztje negatív lett, a Joj TV úgy értesült, hogy nem is ülhetett volna volán mögé, mert korábban bevonták a jogosítványát.

Brutális ütközés

A Parameter információi szerint egy beláthatatlan kanyarban jött szembe a dombról lefele tartó magyar biciklisekkel a Hyundai. A 41 és 53 éves balassagyarmati magyar férfi gyakorta jártak kerékpártúrára, most viszont mindketten belehaltak egy rendkívül szerencsétlen karambolba.

Szerencsés harmadik

A biciklisek egyébként hárman voltak, a harmadiknak viszont szerencséje volt, hogy egy kicsit lemaradt a többiektől. Két perccel a baleset után érkezett meg a helyszínére. A helyszínre mentőket és mentőhelikoptert is rendeltek, de sajnos már nem tudták megmenteni az elgázolt biciklisek életét.

Nagy sebességgel haladtak

A 34 éves férfi által vezetett Hyundai Santa Fe pedig annyira összetört, mintha egy másik autóval ütközött volna. A Parameter beszámolója alapján a biciklisek egy dombról lefele tartottak, amikor egy beláthatatlan kanyarban találkoztak a szemből érkező autóval. Jaroslav Maslen, Ábelfalva polgármestere elmagyarázta, hogy a biciklisek haladtak lefele, az autó pedig nagy sebességgel felfele. Az autóban utazó egyik személy a Joj TV-nek arról számolt be, hogy az egyik biciklis az út egyik oldalán, a másik a másikon érkezet szemből, és már nem tudták elkerülni az ütközést.