A felfedezés a China Central Television (CCTV) népszerű televíziós műsorában történt, amelyben szakértők felbecsülik a résztvevők által hozott különböző tárgyak értékét.

A nő nem rég vált el férjétől kibékíthetetlen nézeteltérések miatt, az antik tálat egykori anyósától kapta, aki annak ellenére, hogy különváltak, ragaszkodott az ajándék átadásához – írja a Thaiger.

A fiatalabbik nő kezdetben egy egyszerű tálnak nézte az ajándékot. Kíváncsisága azonban a tévéműsorhoz vezette, hogy kiderítse, mennyi is lehet az ajándék valódi értéke.

A szakértők megdöbbentek a tárgyon, kiderült ugyanis, hogy az rendkívül értékes, mintegy 3 millió jüant (nagyjából 147,9 millió forint) ér.

Az antik tál ugyanis tiszta jádéból készült és Csien-lung császár uralkodásának idejéből származik, azaz nagyjából 300 éves.

Nemcsak jelentős történelmi és kulturális értékkel bírt, de aprólékos kézműves munkája és kiváló konzerválása csak tovább növelte értékét. 

Kincsekre leltek a Budavári Palotanegyed régészei

A régészeti feltárás számos értékes leletet hozott napvilágra az egykori Honvéd Főparancsnokság helyreállításán. Többek között egy középkori ólomplombát és bronzveretet, számos, az itáliai Velencében készült pohár- és palacktöredéket, valamint egy 14. századi aranygyűrűt is találtak a szakemberek a Budavári Palotanegyedben.
Bővebben--->