Ernyei Magor kétnapos tárgyalássorozatáról azt mondta, hogy számos kutatóintézet vezetőjével találkozott, ami része a magyar tudásközpont-hálózatok által néhány éve kezdett külföldi kapcsolatépítésnek.

Az Alapjogokért Központ kommunikációs csatornákat épít ki olyan nagy amerikai intézmények felé, mint a Heritage Foundation és az America First Policy Institute, emellett kapcsolatokat alakít ki az amerikai törvényhozás, a Kongresszus irányába is.

A magyar családpolitika eredményei mellett a magyar migrációs politika kelti fel az amerikai konzervatívok érdeklődését.

A baloldali szavazók sem nézik jó szemmel a migránskvótát

A magyarok 77 százaléka ellenzi, hogy az Európai Unió bevándorlókat küldjön Magyarország területére. Nincs olyan társadalmi csoport, amely támogatná a tervet, még a baloldaliak 58 százaléka is elutasítja azt – emeli ki a Nézőpont Intézet. Bővebben>>>

Összehasonlították az amerikai és a magyar bevándorláspolitikát

Ennek részeként az America First Policy Institute-tal közös kutatáson dolgoznak: összehasonlítják a magyar és az amerikai bevándorláspolitikát.

Ernyei Magor elmondta, amerikai tárgyalópartnerei „együttérzését” váltotta ki tájékoztatása arról, ami az Európai Unióban a bevándorlók kvóta szerinti kötelező befogadásáról szóló szabályozás körül zajlik.

Értetlenül állnak azelőtt, hogy az Európai Unió intézményei szuverén nemzetekre olyan politikát próbálnak rákényszeríteni, hogy fogadjanak be illegális migránsokat

– mondta az Alapjogokért Központ nemzetközi igazgatója.

Orbán Viktor szerint Brüsszel putyinizmussal bélyegezte meg

A magyar miniszterelnök egy olasz lapinterjúban közölte, hogy a magyar kormány demokratikus és a nép akarata szerint cselekszik, Brüsszelből pedig szovjet típusú vezetés utasít. Elmondta véleményét a háború végkimeneteléről, de nem hiszi, hogy lenne esély a békére. Bővebben>>>

Tájékoztatás

A cikk „Az új intézményrendszerek kihívásai és az előttünk álló változások az európai integrációban” című projektünk részeként jelent meg az Európai Unió társfinanszírozásával. A kifejtett nézetek és vélemények azonban kizárólag a szerző(k) sajátjai és nem feltétlenül tükrözik az Európai Unió vagy az Európai Bizottság véleményét. Sem a sem az Európai Unió, sem a támogatást nyújtó szervezet nem tehető felelőssé értük.