A Bükki Rejtélypark egy több mint 2,5 hektáros ősfás erdőterületen épül meg részben szabad területen, részben a fák között, biztosítva a tematikus park "elveszett világot" mintázó atmoszféráját - áll a cég közleményében. A parkban olyan, védőfelszerelés és felügyelet nélkül önállóan használható attrakciókat alakítanak ki, mint a Labirintusváros, felfüggesztett fészkek, vízesés mögött nyíló barlang, kisebb csúszdák és az egész területet behálózó hágcsók, függőhidak.

Az egyik legjelentősebb elem a labirintusváros, amely a fák közötti házak, ösvények, kerítések, hidak szövevénye. A tervezés során fontos cél volt az útvonalak variálhatósága, így biztosítva minden alkalommal új élményt a visszatérő vendégek számára - hangsúlyozta a beruházó. A másik legnagyobb kiterjedésű elem a csillagudvar és a hozzá kapcsolódó vízesés udvar, illetve a vízesés mögötti barlang, ahol rendezvényeket tartanak.

A park további udvaraiban aktív és kényelmesebb tevékenységekre egyaránt lehetőség lesz, így a több méter magas hálórendszeren mászkálásra, fészkekben való függeszkedésre, az elveszett világ romjai közötti célba dobásra - áll a közleményben. Az Új Széchenyi Tervben meghirdetett Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése című pályázat keretében megvalósuló beruházás a tervek szerint 2013. decemberben fejeződik be.