Társaságunk elkötelezett abban, hogy Balatonvilágoson olyan össztársadalmi hasznot jelentő beruházást valósítson meg, amely nem csak a helyi, de a szűkebb régióban élő emberek életében is pozitív változásokat hoz majd – válaszolta a Népszava kérdésére az egykori Club Aligát fejlesztő Pro-Mot Hunária Kft. tulajdonosa, a Bayer Construct Zrt.

A cég azután válaszolt a lapnak, miután megírták: a Somogy Megyei Kormányhivatal megadta a környezetvédelmi engedélyt a 46 hektáros turisztikai projektnek, amely a helyiek és a tópartot féltő civilek szerint azt jelenti, az aligaiak ugyanúgy elveszítik vízpartjukat, mint a rendszerváltás előtt, amikor a területen zárt pártüdülő működött.

A  balatonvilágosi lakók és üdülőtulajdonosok természetesen továbbra is a megszokott kondíciókkal látogathatják a strand területét – ígérte a cég, amely szerint a fejlesztés munkalehetőségeket, turisztikai vonzerőt és további fejlesztési folyamatokat fog nyújtani, az első ütemben ez év őszén a kikötő-fejlesztéssel veszi kezdetét a beruházás - olvasható a lap cikkében.

A Mészáros-Tiborcz tulajdonosi körből Jellinek Dánielhez került Club Aliga-cégnek ismét új tulajdonosa van, egy szintén az elmúlt években a 100 leggazdagabb magyar közé felújító építőipari vállalkozó cége - írta lapunk márciusban.