A leendő nyertesnek az épületet augusztus végéig kell elbontania. A monstrum helyett parkot építenek majd, a nyertes ötletpályázatot február végén hirdetik majd ki. A beruházással összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította a kormány.

Az 1971-ben a szocializmus presztízsberuházásaként felhúzott épületet robbantani nem lehet, ezért először a 120 méter hosszú és 30 méter magas monstrum újrahasznosítható elemeit bontják és szállítják el. Az ingatlan lebontása és a park építése február eleje óta kiemelt jelentőségű fejlesztés lett.

A 2,5 hektáros terület fejlesztésére kiírt ötletpályázat jövő hét végén zárul, és a zsűri pár napon belül dönteni fog a nyertesről. A pályázatokból ezután néhány napon belül kiállítást szerveznek a Millenárison.

Még 1971-ben, akkor horribilis összegnek számító 132 millió forintból a szocializmus egyik nagy beruházasaként épült meg a Ganz Villamossági Művek és a Kohó- és Gépipari Minisztérium (későbbiekben Gazdasági Minisztérium) Tervezőiroda közös új székházának szánt épület.