Eredményesen, 49 százalékos növekedéssel zárta a Virginia dohány felvásárlását a tavalyi évhez képest a Continental Dohányipari Csoport dohánytermesztésért és feldolgozásért felelős tagja, a DOFER Dohányfermentáló Zrt. (DOFER Zrt.) – közölte a vállalat.

A társaság összesen 1315 tonna termést vásárolt fel, a felvásárlási ár 40 százalékkal nőtt, 1509 forint volt a kilogrammonkénti átlagár.

A mesterséges szárítású Virginia dohány termesztése a tavalyinál 11 százalékkal nagyobb, 918 hektárnyi, javarészt a Nyírségben található területen zajlott. Ennek nyomán a 2022-es évhez képest a szerződött mennyiség is 7 százalékkal nőtt, 1019 tonnát kitéve.

A tájékoztatás szerint a több mint 130 éves sátoraljaújhelyi dohánygyárat birtokló, családi tulajdonban lévő Continental Dohányipari Csoport működése a dohánnyal kapcsolatos munkálatok teljes spektrumát lefedi, a dohánytermesztéstől kezdve a dohánytermékek gyártásán át az értékesítésig.

Mint írták, a DOFER Zrt. szerződi le és vásárolja fel a magyar dohánytermés egyharmadát. A felvásárlási időszak azonban még nem ért véget, hiszen a természetes szárítású, a Virginiához képest sokkal kisebb területen termesztett Burley dohány felvásárlása várhatóan januárban fejeződik be.

A nyilvános cégadatok alapján a Continental Dohányipari Zrt. nettó árbevétele a legutóbbi üzleti évben 63,725 milliárd forint, egy évvel korábban pedig 56,414 milliárd forint volt. Adózott eredménye 2022-ben 8,232 milliárd forintot, míg 2021-ben 6,354 milliárd forintot tett ki.

Megszorongatják az embereket, 13 eurós cigaretta jön

Franciaországban megemelik a dohánytermékek árát és kiszélesítik a füstmentes övezeteket. Bővebben --->