„Elsőként hozunk létre kizárólagos lakossági parkolóhelyeket a parkolási övezet határában a zsúfoltság csökkentése érdekében, ahogy ígértük” – közölte Őrsi Gergely, II. kerületi polgármester.

Miután 2023 januárjától teljesen átszabták a II. kerület parkolási rendjét, most újra belenyúl az önkormányzat az eddig megszokott rendszerbe. A polgármester szerint erre azért volt szükség, mert tarthatatlanná Törökvész, Vérhalom és Pasarét környékének parkolási terheltsége. 


Azzal, hogy januárban a kerület belsőbb részein kitolták a pakolási időt, illetve megemelték a díjakat, nagyobb teher hárult a peremterületekre, mindenki az övezetek határán igyekezett letenni autóját azok után, hogy a belsőbb kerületekben igen magasak a díjak, és este 10-ig kell fizetni.

Most Budapesten először itt a II. kerületben kerül bevezetésre az itt lakók érdekében fizető parkolási övezeten kívül, kizárólagos lakossági várakozóhely
– mondta Őrsi Gergely.

Az új szabályozás szerint tehát a továbbiakban ezeken a területeken tilos bárkinek megállni.

A polgármester figyelmeztetett, hogy az új szabály szeptember elsejétől lép életbe, azonban ezeken az érintett területeken továbbra is lesznek olyan pakolóhelyek, ahol nem lesz korlátozás, bárki igénybe veheti parkoláshoz.

Így tudja kiváltani az engedélyét

A lakossági hozzájárulás kiváltására 2023. augusztus 07. és augusztus 31. között van lehetőség a Városüzemeltetési Igazgatóság Törökvész út 6/a sz. alatti irodájában, az alábbi időpontokban.