Az RTL elvitte a labdarúgó Bajnokok Ligája közvetítési jogait a közmédia elől, így közel egy évtized után nem az M4-re fognak kapcsolni a focirajongók a keddi és a szerdai játéknapokon.

Amellett, hogy az RTL elvitte a legdrágább (A típusú), 36 meccset tartalmazó közvetítési csomagot, az olcsóbb, 167 meccset tartalmazó verzió a SportTV-nél maradt.

Media1.hu által megkérdezett iparági szakértők biztosak benne, hogy az MTVA helyett ezúttal az RTL lett a befutó, nem kis borsot törve ezáltal az állami televízió orra alá. A megkérdezett szakértők szerint az RTL ezzel nagyon jelentős pénzügyi kockázatot vállal magára, és közel sem biztos az üzlet megtérülése.

Minden sporttelevíziónak számolnia kell azzal, hogy nincsen olyan jog, mely örökké tart – írja az Eurosport.
Azonban ezt nem mindenki látja így – az állami tévét üzemeltető MTVA közleménye arról tanúskodik, hogy ezt nem mindenki látja így.

Mélyen zsebbe nyúlt az RTL a BL-közvetítésekkel, a kérdés, kijön-e a matek

Zsebbe nyúlós lesz jövőre a BL-közvetítés: az RTL Magyarország a közvetítési jogával sokmilliárdos terhet vett a vállára. A Fradi szurkolói viszont megmenekülnek. → Bővebben

M4-es közvetítés sem volt ingyenes, annak ellenére, hogy a közleményben ezt állítják, nem volt ingyenes, hiszen a tavalyi évben több mint 3 milliárd forintot költött a BL-jogokra az MTVA a 130 milliárdos költségkeretből. Mindez azt jelenti, hogy az összes magyar állampolgárnak 4-500 forintot kellett erre költenie. Viszont, ami az összeg nagyságánál is fontosabb, mindenkinek ki kellett fizetnie ezt az összeget, azoknak is, akik nem néztek a meccsekből egy percet sem.

Ez alapján az Eurosport azt írja, jobban járnak az adófizetők, hogy nem az M4 Sport közvetíti a foci BL-t a következő évadban.

A tévés közvetítések elképesztően drágák ugyan, de fontos kiemelni, hogy a mai televíziós piacon már nemcsak a reklámbevételekkel, hanem a streaming előfizetési díjakkal is – valószínűleg ezzel kalkulálhat az RTL is.