Országszerte napos, száraz idő várható kevés gomolyfelhővel és fátyolfelhőkkel vasárnap estig. A déli, délkeleti szelet élénk, főként az Északnyugat-Dunántúlon olykor erős lökések kísérik, de egy-egy viharos széllökés sem kizárt. A hőmérséklet kora délután 24 és 28 fok között várható. Késő estére 13 és 18 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap estétől hétfő reggelig derült vagy fátyolfelhős időre számíthatunk a Hungaromet jelentése szerint. Ekkor csapadék nem várható. A déli, délkeleti szél gyenge vagy mérsékelt lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet szeszélyes területi eloszlásban, 6 és 14 fok között valószínű.

Vasárnap estétől hétfő reggelig derült vagy fátyolfelhős időre számíthatunk. Csapadék nem várható. A déli, délkeleti szél gyenge vagy mérsékelt lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet szeszélyes területi eloszlásban, 6 és 14 fok között valószínű.

Hétfőn napos, száraz idő várható vékony fátyolfelhőkkel. A délkeleti, keleti szél több helyen megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Kedden szintén derült, napos, csapadékmentes idő várható. A délkeleti, keleti szél megélénkül, néhol megerősödhet. A hőmérséklet hajnalban 6 és 14, délután 24 és 27 fok között várható.

Már akár júliusban is elkezdődhet a szüret

Idén korábban kezdődhet a szüret, egy hónappal előbbre tart a szőlő a dél-balatoni ültetvényeken a megszokottnál.

A részletekről ITT írtunk bővebben.