Eladósorba került Torgyán József luxusvillája: 950 millió forintért hirdetik az 1200 négyzetméteres telken fekvő 6 szobás, liftes, panorámás ingatlant. A XII. kerületi villa 324 négyzetméteres, így négyzetméterenként több mint 2,9 millió forintba kerül.

Az egykori FKGP-elnök még 2000-ben vásárolta meg az ingatlant, az akkori értesülések szerint 50 millió forintért, majd a felújítás után körülbelül 100-120 millióra becsülték az értékét.

A kifogástalan műszaki állapotú épület neves építész tervei alapján készült, figyelembe véve akár a külön lakások kialakításának lehetőségét is.

– áll a hirdetésben. 

Az épület legalsó szintjén dupla garázs, szauna, háztartási helyiségek, vendégszoba, és egy tágas kertkapcsolatos előtér található. A földszinten kapott helyet a nappali, étkező, konyha, gardróbszoba, fogadótér, és egy közvetlen kertkapcsolatos terasz.

Az emeleten hálószobák, tárolók, fürdő és egy panorámás, teraszkapcsolatos dolgozószoba teszi minden igényt kielégítővé a helyiségek beosztását. A szinteket belső lépcső köti össze, a lift helye rendelkezésre áll. A tájolásnak és a hatalmas üvegfelületeknek köszönhetően a ház rendkívül világos, a zöld környezetbe olvadva kellemes hangulatú

– hozzátették, hogy a közelben nemzetközi óvodák és iskolák is vannak, valamint a Mom Park és a Normafa is pár percre található a luxusingatlantól.

Sokan emlékezhetnek a legendás villára

2000-ben Torgyán József vagyonnyilatkozatában csak egy társasház egyhatod részét tüntette fel, luxusvilláról nem esett szó: akkoriban többen kérdőre vonták a politikust emiatt, aki elmondása szerint azért hallgatta el az ingatlant, hogy a különböző bűnözőcsoportok ne szerezzenek tudomást a pontos lakhelyéről.