Két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Komáromi Járásbíróság az apukát, aki egy iskola parkolójában fellökött egy tanárt, majd húsz fekvőtámaszra kényszerítette – írja az Eduline.

Az oktatási szakportál szerint a tanár a fekvőtámaszokat az iskola bejáratánál a tanulók előtt elvégezte, amit egy másik férfi mobiltelefonján rögzített, és át is küldött az apának.

Az eset még tavaly szeptemberben történt, amikor a Kisbéri Járás egyik falusi általános iskolájában két gyerek összeverekedett, a napközis tanár pedig felszólította őket, hogy a verekedést hagyják abba és csináljanak inkább 20-20 fekvőtámaszt. A testmozgástól a két diák meg is nyugodott.

Ezt követően mentek be az érintett gyerekek szülei az iskolába, hogy kifogásolják a pedagógus eljárását. Az egyik apuka ezt követően kényszerítette a tanárt a fekvőtámaszokra.

A jogerős ítéletben a bíráskodó apukát a bíróság két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, a másik vádlottat, a videó elkészítőjét 150 000 forint pénzbüntetésre kötelezte. 

 

Felmondott a nyelvtanár, akinek bruttó 21 forinttal nőtt a fizetése

Harminc évnyi pedagógusi szolgálat után adta be a felmondását az a vidéken tanító pedagógus, akinek a státusztörvénnyel bruttó 21 forinttal nőtt a fizetése. Bővebben --->