Kedden éjszaka komoly csőtőrés-sorozat sújtotta a II. kerületi Rózsadomb lakosságát, ugyanis 5 helyen is eltörtek vagy megrepedtek a vízcsövek – közölte Varga Bendegúz II. kerületi alpolgármester.

A tájékoztatásból kiderült, hogy egyszerre volt malőr Zöldmál, Törökvész, Vérhalom, Pálvölgy, Csatárka, Mátyáshegy térségben. Az alpolgármester továbbá úgy informálta a lakosságot, hogy a magasabb területen lévő tározókból hajnalra kifogyott a víz, így jelenleg vízhiány van a területen. 

A lenti videón tökéletesen látszik, hogy a budai hegyekben spontán folyók keletkeztek, s a hírek szerint az egész Rózsadombon hasonló volt a helyzet.

A kerület vezetése arról is tájékoztatott, hogy a víztározó medencéből kifogyott a víz, ezért tapasztalhatják a helyiek, hogy nem jön semmi a csapból. A medencéket újra fel kell tölteni ahhoz, hogy vízhez jusson a lakosság.

A Fővárosi Vízművek kommunikációja szerint minden hibajavító csoportjuk a budai oldal ivóvízellátásának helyreállításáért dolgozik, három javításával már elkészültek szakemberek. 

A vízművek azt ígéri, minden erejükkel azon lesznek, hogy 12 óra környékére teljesen helyre álljon a vízszolgáltatás, a víznyomás erősségének stabilizálódását pedig a délutáni órákra prognosztizálják.