Rengeteg előnnyel járna a négynapos munkahét bevezetése egy friss tanulmány szerint: a 4 Day Week Global nonprofit szervezet legújabb kutatása keretein belül kísérte végig 41 cég dolgozóinak egészségi állapotát, jólétét és termelékenységét másfél éven keresztül.

A kutatás idejére a dolgozók munkaideje heti 38 óráról csökkent, sok esetben kevesebb mint 33 órára:

Gyakran elhangzik a vád, hogy a rövidebb munkahét előnyeit nem lehet fenntartani, az újdonság varázsa elmúlik. A mi kísérletünk egy évnél is hosszabb volt, és az eredmények mást mutatnak.

– mondta Dale Whelean, a 4 Day Week vezérigazgatója. Kiemelte, hogy ahelyett, hogy a dolgozók idővel hozzászoktak volna a négynapos munkahét előnyeihez, csak egyre érzékelhetőbbé váltak a pozitívumok – számolt be a HRportal.

A vállalatok munkaerő-felvételi hajlandóságán kívül a megtartási képességük is nőtt, ugyanis a felmondani készülő alkalmazottak is a maradás mellett döntöttek.

„A rövidebb munkahét segít a dolgozók mentális egészségén, valamint a magánéletükben és a munkahelyen is gyakran kiegyensúlyozottabbak, ha csak négy napot dolgoznak egy héten” – fűzte hozzá Whelean.