A vád szerint egy újbudai lakóházban a rendőrök bejelentést követően intézkedtek a férfival szemben, majd a nála lévő, 17 centiméter pengehosszúságú kést elvették. A rendőrök közölték, hogy előállítják, majd megpróbálták megbilincselni. Ekkor a vádlott – veszélyben érezve az életét – a rendőrökre támadt, ütött, rúgott.

A férfi sikertelenül próbálta megszerezni a rendőrök szolgálai fegyverét, majd látta, hogy a kés a földre került. A férfi ezt magához vette azért, hogy a rendőröket megölje, szúró mozdulatokat tett feléjük, több eltalálta őket. A támadó kezében tartott kést az egyik rendőr a taktikai kesztyűje segítségével eltörte.

A szúrásokat követően a férfi elmenekült, de két sebesült rendőr követte a közeli villamosmegállóba, ahol az egyik rendőr figyelmeztető lövést adott le.

A terhelt ennek hatására sem engedelmeskedett, így a lábára célzott lövést adtak le.

Letartóztatták az újbudai rendőrgyilkost

Őrizetbe vették az Újbudán egy rendőrt halálra késelő és két másikat megsebesítő férfit - közölte a Fővárosi Törvényszék. Bővebben>>>

A mellkason szúrt rendőrt nem sokkal a támadás után hősi halált halt. A szúrások a másik két rendőr esetében is az életük kioltására irányultak, csak a védekezésüknek és a szerencsének köszönhetően nem szenvedtek halálos sérülést.


Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport