Az Átlátszó készített volna – és közel 20 percig készített is – interjút az 1990-es évek alvilági gyilkosságai (a Fenyő-, és a Prisztás-ügy, az Aranykéz utcai robbantás) miatt 2012 óta börtönben ülő Portik Tamással. A portál beszámolója szerint a Budapesti Fegyház és Börtön parancsnokának általános helyettesétől, Rózsahegyi Tamás büntetés-végrehajtási ezredestől kaptak engedélyt az interjúra – július 31-én 11 és 12 óra között engedélyezte a Skype-beszélgetést, hozzátéve, hogy az interjú az intézet sajtóreferensének jelenlétében valósul meg, a hívást is ő fogja kezdeményezni.

Az interjú annak rendje és módja szerint el is indult, azonban a beszélgetés 19. percében a börtönparancsnokság által engedélyezett interjút egy „Főfelügyelő Úrnak” szólított egyenruhás férfi leállíttatta azt, technikai okokra hivatkozva.

„Technikai okok miatt meg kell szüntetnünk az interjút”

– közölte az Átlátszó szerint a főfelügyelő. „Kérem, szakítsák meg” – mondta utána az említett férfi.

A portál szerint a videókapcsolat képével és hangjával semmilyen probléma nem volt. Arra a kérdésre, hogy milyen technikai ok miatt kellett leállítani a videót, nem kaptak választ.

Húsz év fegyházra ítélték Portik Tamást felbújtóként elkövetett emberölésért

Tovább kísértenek a '90-es évek: júniusban egy 1996-os és egy 1999-es bűntényre tett elsőfokon pontot a Fővárosi Törvényszék.