Egy kecskeméti férfi idén július közepén a késő esti órákban munkába készült, azonban inkább úgy döntött, hogy iszogatással tölti az estét. Az egyik dohányboltban alkoholos italt vásárolt, az üzlet előtt pedig társaságra is lelt egy ukrán nő személyében.

Az asszonyt látásból már ismerte, ezért társalgott vele, majd sétálni kezdtek a városban. A férfi azonban hajnalra az italtól elfáradt és egy lépcsőházban elaludt.

Miután felébredt, sem a nőt, sem az értékeit nem találta.

Másnap összetalálkozott a nővel a piacon, aki a kezében tartotta a férfi értékeit, a nyakában pedig a munkahelyi belépőkártyáját. A sértett számonkérte a tolvajt, de az tagadta tettét – írja a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A sértett férfi beszámolt a történtekről a vármegyeszékhely nyomozóinak, akik pár nappal azelőtt egy hasonló esetről kaptak bejelentést: a sértett ebben az esetben is ittas volt, és egy padon aludt el, majd ezt kihasználva valaki elvette a táskáját, benne az irataival és a pénzével.

A hónap elején egy lopásról is érkezett bejelentés, melynek az elkövetője szintén egy ukrán nő volt.

Ekkor a felek egy kávézóban ismerkedtek össze, a sértett pedig a lakásába is meghívta új partnerét, ahonnan a nő a férfi telefonjával együtt távozott.

rendőrök azt gyanították, hogy a három eset összefügg, mely végül a bizonyítékok alapján igazolást is nyert. A 43 éves nőt elfogták és őrizetbe vették. A nyomozók vizsgálják, hogy elkövetett-e más bűncselekményt is.

 

Ezért ne tartson nagyobb összegű készpénzt az ágy alatt

Egy idősekre szakosodott pár különböző indokokkal segítséget kért székesfehérvári lakosoktól, majd kifosztotta őket. Egyikük elterelte az áldozatok figyelmét, miközben bűntársa összegyűjtötte, amit talált: készpénzt az ágy alatt, vagy a családi ékszereket. Bővebben--->