Anticiklon peremén szárazabb léghullámok érkeznek, emiatt a napsütés kerül túlsúlyba. A következő napokban legfeljebb súrolnak bennünket az időjárási frontok.

Csütörtök reggel a Tiszántúlon, illetve a  Dunántúl keleti felén indulhat felhősen a nap, majd a délelőtt folyamán ott csökken a felhőzet, legtovább a Dél-Alföldön maradhat felhős az ég. Általában sok napsütés várható a fátyol- és gomolyfelhők mellett. A Tiszántúlon néhol  zápor kialakulhat, esetleg a délkeleti határ közelében zivatar sem kizárt. Az északi, északkeleti szelet napközben sokfelé kísérhetik élénk, néhol erős lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul. Késő estére 13 és 19 fok közé hűl le a levegő - tájékoztat a HungaroMet.

Pénteken az ország nagy részén sok lesz a napsütés, jelentéktelen zápor csak elvétve alakulhat ki. Helyenként még élénk lesz az északkeleti szél. Kora reggel 5-13, délután 20-25 fok valószínű.

Szombaton sok napsütésre van kilátás, az időnként megjelenő felhőkből számottevő csapadék sehol sem valószínű. Nyugaton és keleten élénk lehet az északias szél. A legmagasabb hőmérséklet 20 és 25 fok között alakulhat.

Vasárnap gyakrabban zavarhatják felhők a napsütést, és elszórtan záporok, a Dunántúlon és délen zivatarok kialakulhatnak. Az északkeleti szél többfelé élénk lesz, zivatarok környezetében erős, viharos. A minimumok 8-14, a maximumok 18-24 fok között alakulhatnak. Hétfőn újra a napsütésé lesz a főszerep, csak kevés zápor alakulhat ki. A keleties szél helyenként még élénk lesz, délután 19-25 fok várható - írja előrejelzésében az Időkép.