Az északi határvidék összes megyéjére citromsárga figyelmeztető jelzést adtak ki zivatar, szélerősödés, esetleges jégeső miatt. A térségben hétfő estére akár 13 fokig is süllyedhet a hőmérséklet. 

Mindeközben az ország déli felén egész nap változatlanul napos, nyáriasan meleg idő lesz, sőt ismét megdőlhet a melegrekord, Szeged, Békéscsaba környékén 31 fokos hőségre is számíthatunk - írja a met.hu.

A nagy tavaszi időjárási visszarendeződés sok évtizedes hőmérsékleti csúcsértékeket követ.

Vasárnap Baján volt legmelegebb: 31,2 fokig emelkedett a hőmérséklet, így a 85 évvel ezelőtt mért 28,7 fokos rekordot 2,5 fokkal múlta felül az új napi rekord. A szintén 85 évvel ezelőtt, Csepelen mért fővárosi rekordot (27 fok) is utcahosszal verte a vasárnapi mérést. Újpesten 29,8 fokot mutatott a hőmérő.

A hétfőn északról betörő hidegfront az egész hétre meghatározza az ország időjárását.

Kedden már sokfelé számíthatunk esőre, záporra, délen, délkeleten és néhol keleten zivatarokra is. Élénk, erős lesz az északira, északnyugatira forduló szél. Jelentős lehűlés érkezik. A legmagasabb hőmérséklet 9 és 24 fok között alakul, délen, délkeleten mérhetünk még 20 fok feletti, északnyugaton pedig 10 fok körüli maximumokat.

Szerdán az erősen felhős, borongós idő várható, legfeljebb rövid időre süthet ki a nap. Elszórtan még eső, zápor kialakulhat. Többfelé élénk, erős lesz az északi szél. Délután 12-17 fokot mérhetünk - olvasható az idokep.hu oldalán.