Az éjszakai vihar súlyos károkat okozott a csepeli strandon, fákat csavart ki a szél, sok fa pedig annyira megdőlt, hogy veszélyezteti az épületeket – írta Facebook-oldalán a kerület polgármestere.

A strand vezetőségével ezért úgy döntöttünk, hogy a fürdőzők biztonsága érdekében, a helyreállítási munkák befejezéséig, strandunk zárva tart.

Az esti vihar máshol is károkat okozott Csepelen, a helyi tűzoltósággal és a városgazdával karöltve kerületszerte zajlik a kármentés – tette hozzá Borbély Lénárd.

 

Árulják a legendás Tungsram strandot

Újpest északnyugati szélén, a Szentendrei-sziget déli csücskével egy magasságban elhelyezkedő, Dunapart melletti terület 1938-tól kültéri strandként üzemelt 2006-ig, azóta használaton kívül állt. A Tungsram, vagy becenevén Tungi az újpestiek kedvelt helye volt az ezredfordulóig. Sokan nosztalgiával emlékeznek rá.

De van, amelyik újra kinyitott

A történelmi budai fürdőt három hét karbantartási szünet miatt kellett nélkülöznie a fürdőt a látogatóknak. Az Irgalmasrendi Veli Bej fürdő július 10. óta volt zárva volt – írta meg a Napi.hu.