„Odakint most szörnyek járnak” – kiállás az áldozatokért, gyerekekért, az egészséges társadalomért címmel civil tüntetés lesz péntek este Budapesten az elmúlt hetekben kialakult pedofilbotrány miatt.

A demonstráció miatt lezárják a Hősök terét, a Kós Károly sétányt és az Állatkerti körutat 18 órától várhatóan 19.30-ig. A résztvevők létszámától függően szakaszosan lezárhatják a Dózsa György utat és az Andrássy utat is – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

A Dózsa György út lezárása esetén a 20E autóbusz módosított útvonalon jár: nem érinti a Hősök tere megállót, helyette a 70-es trolibusz Olof Palme sétány és a 901-es busz Kacsóh Pongrác út megállóiban áll meg.

A 30-as, 30A, a 75-ös, 79-es és a 230-as járatok a Hermina út felé terelve közlekednek: a Hősök tere, a Benczúr utca és a Damjanich utca-Dózsa György út megállók helyett a 70-es és a 72-es trolibuszok érintett megállóiban állnak meg.

Közölték azt is, hogy az Andrássy út lezárása esetén a 105-ös és a 210-es autóbusz a Bajza utca és a Hősök tere helyett a 72-es trolibusz Bajza utca-Rippl Rónai utca és a Honvédkórház megállóiban áll meg.

Őrjöngenek az utasok, visszavonhatja a BKK a megosztó döntést

Január közepén jelentette be a BKK, hogy hétköznap este 20 óra utánra is kiterjesztik az első ajtós felszállást. Most azonban felvetődött, hogy február közepétől megszakítják a rendszer bevezetését.

A részletekről ITT írtunk bővebben.