Január közepén jelentette be a BKK, hogy este 20 óra után, hétvégén és ünnepnapokon csak az első ajtónál lehet felszállni a jövőben a fővárosban közlekedő buszokra és trolikra. A bejelentés újdonságát az jelentette, hogy hétköznap este 20 óra utánra is kiterjesztik a rendszert. 

Az eredeti tervek szerint január 19-től fokozatosan vezették volna be a rendszert több héten keresztül. Ez alól a Rákóczi úton közlekedő járatok bizonyos szakaszai jelentettek volna csak kivételt. 

A Telex most arról ír, hogy információik szerint a BKK-n belül felvetődött, hogy február közepétől a jelenlegi kényes időszakban a béke kedvéért megszakítják az esti és hétvégi első ajtós felszállási rend bevezetésének tervezett programját.

A portál értesülésüléseit a BKK nem cáfolta, azonban hozzátették, hogy még nincs döntés a program további kiterjesztéséről és annak megszakításáról sem. Amennyiben lesz tényleges döntés az ügyben, akkor tájékoztatni fogják a nyilvánosságot.

A közlekedési vállalat azzal indokolta az első ajtós felszállási rend kiterjesztését, hogy így biztonságosabb és komfortosabb lesz az utazás, azonban a forgalmasabb járatok esetében többen is inkább hangos nemtetszésüknek adtak hangot, mivel nagy sorok alakultak ki a felszállásnál.

Frissítés:

A BKK friss közleményében arról számolt be, hogy február 12-től újabb járatokra terjeszti ki a hétköznap esti időszakra érvényes első ajtós felszállási rendet. Jövő hétfő estétől a 31-es, a 32-es, a 66-os és a 66B, a 97E és a 169E, a 123-as és a 123A, valamint a 244-es – a hétvégékkel és ünnepnapokkal megegyezően – hétköznap esténként is csak az első ajtónál lehet felszállni.

A közlekedési társaság szerint a kezdeti időszakban előforduló hosszabb felszállási idő jelentősen lerövidült mára, az ügyfelek rövid idő alatt hozzászoktak, hogy időben előkészítsék utazási okmányaikat, és ne álljanak meg az első ajtó közelében, hanem a járművek belső részén foglaljanak helyet.

Megszünteti a BKK a diák és a nyugdíjas bérleteket is

A megszűnő bérletek helyett a fővárosban is érvényes vármegyei és országos bérleteket lehet majd használni.