Kálmán Olga a DK Facebook-oldalán közvetített sajtótájékoztatón elmondta: a jó idő beköszöntével egyre többen szeretnék szabadidejüket a Balatonnál tölteni, a fizetős partszakaszok viszont még a tavalyi évhez képest is „mértéktelenül megdrágultak”, a szabadstrandok közül pedig alig maradt egy-kettő, „miután Orbán emberei beépítették az egész Balaton-partot”.

 

 

 

Tavaly, sőt a koronavírusjárvány idején is csak lestük az árakat a Balatonnál, hogy mennyibe kerülhet egy igazi strandmenű, mert a nyaraláshoz az „jár”. A helyzet idén csak rosszabb lehet.

A Demokratikus Koalíció árnyékkormányának javaslata szerint az összes Balaton-parti településen garantálni kell egy mindenki számára ingyenesen elérhető szabadstrandot. „Elég volt abból, hogy a fideszes oligarchák és a strandbelépőket drágító orbáni infláció még a pihenés lehetőségét is elveszi a tisztességes magyaroktól” – fogalmazott az árnyékkormány szóvivője.

Szavai szerint azok után, hogy az árak a boltokban megfizethetetlenek, a kormány áremelései miatt egyre kevesebbet érnek a bérek, valamint a nyugdíjak és a miniszterelnök az emberekre szabadította Európa legmagasabb inflációját, a Fidesz még a Balatont is kisajátítja magának.

 

 

 

Egyre csökken a balatoni szabadstrandok száma, mutatjuk, hol spórolhat súlyos pénzeket

Siófokon a 20-30 méter széles part mindenhol füves, a legtöbb részen nagy fák nyújtanak hűs árnyékot. A kiépített, lépcsős lejárókon megközelíthető vízpartot kisebb közökön, utcákon keresztül lehet megközelíteni a sétányról. Ezeknél a bejáratoknál működnek a büfék, mosdók, sportszer kölcsönzők. De – egyelőre – nemcsak Siófokon tudunk szabadstrandon fürdeni a Balatonban. Bővebben>>>