Csécsi Soma, a BRFK szóvivője felidézte a tragikus eseménysort. Július 13-án késő éjszaka érkezett bejelentés a rendőrségre, és a riasztás után hat perccel a rendőrök már a Véső utcai társasház lakásában voltak, ahol holtan találták a 27 éves nőt.

Az áldozaton „szembetűnő volt” az idegenkezűség, ezért azonnal emberölés gyanújával indult meg a nyomozás. A szemle alapján egyből látókörbe került a 35 éves férfi, akivel szemben hajtóvadászat indult, és a BRFK „egy emberként kereste” a gyanúsítottat.

Elhangzott az is, július 18-án, dél körül érkezett a bejelentés, hogy a III. kerületben, a Római parton látták az elkövetőt. Több osztály érkezett a helyszínre: a zseblopási alosztály, a bűnügyi bevetési osztály, valamint a kerületi rendőrök is. 

Végül 12:50-kor a bűnügyisek fogták el a gyanúsítottat, »sérülés mentesen«

Az életvédelmisek már a Teve utcai központban hallgatták ki, majd emberöléssel meggyanúsították, őrizetbe vették, és indítványozták a letartoztatását is.

Csécsi Soma tájékoztatása szerint az elkövetőben többször is megfordult az öngyilkossági szándék, a gyilkosság éjszakáján az Aquincumnál felmászott az Északi összekötő vasúti hídra, de végül nem vetett véget az életének.

Az is kiderült, hogy egy, az elfogásához közeli romos épületben bujkált. A férfi teljes körű részletes beismerést tett. A BRFK szóvivője a vallomással kapcsolatban egyetlen „megdöbbentő részletet” közölt. A férfi, miután elmenekült a gyilkosság helyszínéről, az utcán azt tapasztalta, hogy esik az eső, ezért visszament az esernyőjéért.

A doorstep sajtótájékoztatón a rendőrség nem válaszolt egyetlen kérdésre sem, ugyanakkor nemsokára videót tesznek közzé az elfogásról.

Frissítés

A Napi.hu a sajtótájékoztató után írásban fordult a BRFK Sajtóosztályához azzal kapcsolatban, hogy milyen körülmények segítették a rendőrséget gyanúsított elfogásában, ugyanis sajtóhírek szerint ebben szerepet játszhatott a férfi aktivitása a közösségi médiában. Kérdést tettünk fel azzal kapcsolatban is, hogy elárulhatnak-e részleteket a gyilkosság körülményeiről, vagy épp a gyilkos fegyverről.

Megkeresésére tájékoztatjuk, hogy a doorstepen elhangzottakon túl bővebb tájékoztatást nem áll módunkban adni

- válaszolta a BRFK.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport