Az OTP Bank arra kérte Üzbegisztánt, hogy halasszák el azt az ügyletet, amelynek értelmében Magyarország legnagyobb hitelezője megvásárolná az Ipoteka Bank többségi tulajdonrészét - írja a Bloombergre hivatkozva a Tashkenttimes

Csaknem 30 százalékot zuhant az OTP árfolyama azóta, hogy Oroszország február 24-én megtámadta Magyarország keleti szomszédját, Ukrajnát. Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója hétfőn Ljubljanában nyilatkozott a hírügynökségnek, és a háború okozta bizonytalansággal indokolta a csúszást a Ipoteka Bankbank lévő 75 százalékos részesedésének megvásárlására, amelyet szeptemberben jelentettek be. „Az akvizíció készen állt az aláírásra, amikor kitört a háború Ukrajnában” – mondta Csányi a Taskent befektetési fórumon.

Még 2019 júniusában arról számoltak be, hogy 2023 előtt 50 százalék alá süllyed a kormány részesedése az Ipoteka Bankban, és a bankot az International Finance Corporation segítségével átalakítják és privatizálják. 2021 szeptemberében egy taskenti gazdasági fórumon Dzsamsid Kucskarov miniszterelnök-helyettes bejelentette az állami tulajdonú Ipoteka Bank 75 százalékos részesedésének eladását a magyar OTP Banknak, mondván, hogy az ügylet két hónapon belül megtörténik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!