A szerdai kereskedésben hatalmas nyomás nehezedett a magyar piacokra: mélyrepülésben volt a forint, a magyar állampapírhozamok az egekbe emelkedtek, a csődkockázati felár új történelmi rekordra ugrott. A csütörtök reggeli folyamatok alapján úgy tűnik, hogy ennek a negatív hangulatnak egyelőre nincs vége: a forint az euróval szemben újabb történelmi mélypontjára esett a reggeli órákban.

Az euróval szembeni jegyzések 8 óra előtt a 321,90-es szinten is megfordultak, ami magasabb a szerdán beállított 321,80-as szintnél.

A forint egy hét leforgása alatt 15 egységgel került feljebb az euró ellenében, ami közel 5 százalékos zuhanásnak felel meg.

A csütörtök reggeli órákban egy frankért 264 forintot kérnek a bankközi devizapiacon, ami szintén drágább frankot jelent a tegnapinál.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!