A bank negyedik negyedéves eredménye éves összevetésben ötödével 3,89 milliárd dollárra, részvényenként 73 centre emelkedett, ráverve ezzel a 72 centes papíronkénti profitvárakozással.

A társaság 20,6 milliárd dolláros időszaki bevétele viszont négy százalékkal elmaradt a tavalyitól, igaz az elemzők által prognosztizált értéket 500 millióval felülmúlta.

Javuló tendenciát mutat a hitelkihelyezés mértéke, a társaság portfóliója 769,6 milliárd dollárra bővült 2011. végére. A kilátások tekintetében viszont óvatosságra intő jel, hogy a nettó kamatmarzs 4,16 százalékról 3,89-re szűkült, amennyiben ez így marad az korlátozza majd a bank nyereségességét.

A befektetők viszont díjazták a vártnál jobb számokat, a bankpapír 1 százalékkal erősödött a beszámoló közzétételét követően.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!