A június 29-re összehívott közgyűlés az osztalékfizetés mellett szavazhat többek között személyi kérdésekről, az alapszabály módosításáról, és a nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerinti beszámolóról is. A társaság az előző üzleti évben 1,424 milliárd forintot fordított osztalékfizetésre, a részvényenkénti osztalék 700 forint volt - írja az MTI a meghívó nyomán.

A részvényesek elé kerülő jelentés alapján a Zwack Nyrt. 31,3 milliárd forintos bruttó árbevétele 29,1 százalékkal, 17,691 milliárd forintos nettó értékesítése (jövedéki és népegészségügyi termékadó nélküli árbevétel) 32,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A külföldi árbevétel 2,119 milliárd forint volt, majdnem 29 százalékkal nőtt éves összevetésben, míg az adózott eredmény 122,8 százalékos emelkedéssel 3,2 milliárd forint lett.

A Zwack Nyrt. a BÉT prémium kategóriás kibocsátója. Részvényei kedden 17 450 forinton zártak, árfolyamuk egy éven belül 15 900 és 17 700 forint között változott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!