A horvát INA 400 millió dollár összegű, többdevizás rulírozó hitelről szóló megállapodást írt alá - jelentette be a Mol a BÉT honlapján. A nemzetközi piacon megkötött hitelszerződés általános vállalatfinanszírozási célokat szolgál. A hitelszerződés 3 éves futamidejű és további 1+1 évvel meghosszabbítható. A hitelszerződés koordinátorai az Erste Group Bank AG valamit az ING Bank N.V., az ügynöki szerepet a The Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Ltd. látta el. A hír azért is érdekes mert a Mol pár nappal korábban hasonló megállapodást írt alá. A magyar olajtársaság, amely a legnagyobb tulajdonosa a horvát olajcégnek március 27-én egy 480 millió dollár (110,4 milliárd forint) összegű, többdevizás rulírozó hitelről szóló megállapodást írt alá. A Mol szinte ugyanezekkel a feltételekkel kötötte a megállapodást, bár a kamatokról egyik bejelentés sem szólt.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!