Visszafogottan reagált a forint árfolyama a magyar inflációs és GDP-adatra; az eurót 278,90 forinton váltották délelőtt fél tizenegyhez közelítve a devizapiacon. Ugyanekkor a dollárért 225,35, a svájci frankért pedig 232,25 forintot kértek.

A magyar GDP- és inflációs adat megjelenése után az euró 279,20-279,60 forint között imbolygott, majd lefelé áttörte a 279 forintos határt. A délelőtt várható Zew-index azonban máris e fölé lökheti vissza, amennyiben a várakozásoknál kedvezőtlenebb képet mutat majd - mondta el érdeklődésünkre Karsai Péter, a Commerzbank devizapiaci trédere.

A reggel folyamán Németországban ismertetett GDP-adatra is kedvezően reagáltak a piacok, így az euró is viszonylag erős, a közös pénz egységéért 1,2380 dollárt kértek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!