A páneurópai STOXX 600 index 0,04 százalék csökkenéssel kezdte a keddi kereskedést, az euróövezeti Euro Stoxx 50 index pedig 0,13 százalékos emelkedéssel. Londonban az FTSE 100 index 0,30 százalék nyereséggel kezdett, a frankfurti DAX 0,17 százalékkal emelkedett, a CAC 40 Párizsban 0,09 százalékkal nyitott magasabban. Milánóban 0,27 százalékos indexemelkedéssel, Madridban 0,20 százalékos indexcsökkenéssel indult a keddi tőzsdenap.  

Az európai kereskedési idő kezdetén a WTI nyersolaj ára hordónként 71,79 dolláron állt a nemzetközi kereskedelemben 0,66 százalék emelkedéssel, a Brent olajtípus ára pedig 76,52 dolláron 0,64 százalék emelkedéssel.

Az arany spot ára unciánként 1987,90 dollár 0,30 százalék emelkedéssel, a dollárindex 0,21 százalékkal csökkent 103,88 pontra, az eurót 1,0776 dolláron jegyzik, 0,14 százalékkal erősebben, mint hétfőn.

Több hete tart a menetelés a világ vezető tőzsdéin. A Mikulás-rallyt azonban megakaszthatja a Fed és a következő inflációs adatsor.  Nagy lendületet vett a részvénypiac novemberben: a vártnál gyorsabb ütemben csökkenő inflációról szóló adatok nyomán a befektetők egyre valószínűbbnek tartják, hogy vége a Fed szigorítási ciklusának és hamarosan napirendre kerülhet a kamatok csökkentése. Hogy ennek milyen következményei lehetnek, arról itt olvashatnak részletesebben >>>

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!