Közzétette legfrissebb átfogó elemzését a 4iG Nyrt. teljesítményéről a londoni székhelyű elemzőház, az Edison Group. A társaság véleménye szerint a 4iG 2020-ban és 2021 első félévében egy sor akvizíciót lebonyolítva ütemesen hajtotta végre terveit, ami teljesen átformálja a cégcsoportot.

Az Edison úgy látja, hogy a 4iG átalakulására további jelentős hatást gyakorolhat a magyarországi piacon meghatározó telekommunikációs szolgáltató, a Digi felvásárlása. A londoni székhelyű nemzetközi befektetési tanácsadó szerint az elmúlt egy évben lezárt (TRC, INNObyte, DTSM, Rotors & Cams, Poli Computer PC, SpaceNET és Hungaro DigiTel), illetve folyamatban lévő akvizíciók megfelelő alapot biztosítanak a 4iG három pillérre (IT, távközlés és műholdas szolgáltatások, űripar) összpontosító stratégiájának megvalósításához.

Az Edison a még nem lezárt felvásárlások hatásai nélkül számítva– a 2020-as eredmények, illetve az időközben végrehajtott akvizíciók miatt – harmadával emelte az idei csoportszintű bevételekre vonatkozó várakozásait. A társaság szerint a 4iG bevételei 2021-ben elérhetik a 82,7 milliárd forintot, ami 44 százalékkal haladja meg az elmúlt évi szintet, miközben a cégcsoport EBIDTA-ja 8,9 milliárd forintra növekedhet. A DIGI mindehhez a tavalyi adatok alapján további 70 milliárd forintos árbevételt és 19 milliárdos EBIDTA-t adna hozzá, így az árbevétel 153 milliárd forintra, az EBIDTA pedig 28 milliárd forintra emelkedne.

Az elemzés szerint a 4iG részvényei mind a társaság jelenlegi teljesítményét, mind pedig pozitív kilátásait tekintve alulértékeltek, és a régiós átlaghoz képest 40 százalékos diszkonton forognak a budapesti börzén. Az Edison nettó jeletérték számításai alapján a részvényárfolyam fair értéke 1237 forint volna részvényenként.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!