A forint árfolyama vegyesen alakult csütörtökön a a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi devizapiacon: erősödött az euróval és a dollárral szemben, gyengült kissé a svájci frank ellenében.

Az eurót este hat órakor 389,62 forinton jegyezték a kora reggeli 391,10 forint után, a dollár jegyzése 363,48 forintra ment le 363,97-ről, a svájci franké 399,03 forintra emelkedett 398,84 forintról.

Csütörtök esti jegyzésén a forint erősebben állt a hó eleji kezdésnél: 1,0 százalékkal az euró, 0,5 százalékkal a dollár és 1,3 százalékkal a svájci frank ellenében.

Az év eleje óta a forint az euróval és a dollárral szemben gyengült, 1,6 százalékkal az euró és 4,6 százalékkal a dollár ellenében, 3,2 százalékkal erősödött viszont a svájci frankkal szemben.

Meglepő felvetés: hamarosan elakadhat a kamatcsökkentés?

Igen érdekes véleményt fogalmazott meg egy komoly gazdasági szakértő: nem tartja kizártnak, hogy az MNB-nek abba kell hagynia a kamatcsökkentést. Ennyire azért talán nem vészes a helyzet, de érdemes megnézni, mi is áll a háttérben.

A részletekről ITT írtunk bővebben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!