A TEBÉSZ elnöke közleményben hívta fel a figyelmet arra, hogy a szövetség eddig is csak a tagjai, illetve a tagjaihoz hasonló kisbefektetők érdekire volt figyelemmel és a jövőre vonatkozóan sem kívánja kizárólag az ellenérdekű felek által javasolt formában folytatni érdekvédelmi tevékenységét. A TEBÉSZ a következő 30 napban 6 db olyan jogi eljárást fog kezdeményezni, melyeknek eredményeképpen, különböző az Amsteltől, a PSZÁF-től, valamint nem elhanyagolható módon annak elnökétől független intézmények, reményei szerint sorra ki fogják mondani, hogy a felügyelet és annak elnöke az Amstel felvásárlási ügyében folytatott tevékenységével törvénysértéseket követett el. A TEBÉSZ - a törvény által részére biztosított ügyféli minőségében - közigazgatási bíróságon, jogszabálysértés miatt meg fogja támadni a PSZÁF feltűnően alacsony bírságot kiszabó, és a nyilvános vételi ajánlatot jóváhagyó határozatait, ezért azok nem válhatnak hatályossá. A szövetség "trükknek" minősítette, hogy a PSZÁF egy 45 napra felfüggesztő határozat kiadásával megpróbálta megakadályozni, hogy a TEBÉSZ még a jogorvoslati határidő alatt élhessen ügyféli jogaival. Továbbá, közérdekű adatszolgáltatásra kötelezési pert fog kezdeményezni a TEBÉSZ a PSZÁF-el szemben, hogy a közvélemény részletesen megismerhesse, hogyan folytatott le a pénzügyi felügyelet egy közérdeklődésre számot tartó vizsgálatot. Ezeken kívül két büntető feljelentést is tesz, valamint a TEBÉSZ és annak elnöke személyiségi jogi pert is indít a PSZÁF ellen.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!