Az eurót reggel hét órakor 388,80 forinton jegyezték a szerda esti 389,09 forint után, a dollár jegyzése 362,47 forinton áll 362,59 forint után, a svájci frank pedig 409,51 forinton 409,52 után.

A hét eleje óta a forint 0,5 százalékkal gyengült az euróval szemben csütörtök reggeli jegyzésén, a dollár ellenében 1,0 százalékot adott le és 0,1 százalékkal áll erősebben a svájci frankkal szemben.

 

 

 

Fordulat az inflációban, de mi lesz a kamatokkal?

Hónapok óta tart Magyarországon az infláció intenzív, széles körű és tartós csökkenése, a fogyasztói árak növekedése már nem haladja meg a térség átlagos szintjét. Az egy éven át tartó recesszió is már a múlté és külső egyensúlyi mutatóink is javuló tendenciát mutatnak, így megkezdődhet a kilábalás és az egészséges növekedés. Ehhez azonban a VOSZ főtitkára szerint a hitelpiac mielőbbi normalizálódására is szükség van.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!