Chengyi Long, a Netflix termékfejlesztési igazgatója blogbejegyzésében arról írt, hogy a cég véget szeretne vetni annak a gyakorlatnak, hogy a nem egy háztartásban élő felhasználók ingyen megosszák egymással a jelszavukat.

A Netflix egyébként tavaly már megkísérelte egy fiókellenőrző-eszköz bevezetésével megakadályozni, hogy jogosulatlan felhasználók tartalmakat nézzenek más fiókján keresztül, most viszont más irányból közelítik meg a kérdést.

A következő néhány hétben két újdonságot fognak bevezetni kísérleti jelleggel Chilében, Costa Ricában és Peruban. Egyrészt a Standard és Premium csomagok előfizetői alfiókokat hozhatnak létre alacsonyabb előfizetői áron további két embernek, akikkel nem élnek egy háztartásban, másrészt pedig a felhasználók átvihetik a profiljuk információit is egy új fiókba vagy egy extra előfizetői fiókba anélkül, hogy elvesznének a személyre szabott beállításaik vagy az aktivitási naplójukban foglalt adatok. Az is elképzelhető, hogy ha ez a két új intézkedés beválik, akkor világszerte mindenhol bevezetik majd.