A szociálisan rászorulók sokszor nem rendelkeznek az olyan, kapcsolattartáshoz, tanuláshoz, álláskereséshezmunkavégzéshez szükséges eszközökkel, mint az okostelefon, tablet, laptop. Ennek leküzdésében segít a Magyar Vöröskereszt és a Yettel által létrehozott Digitális Felzárkóztatási Alap 2021 óta.

A programban eddig résztvevők a három évre tervezett összeg 32 százalékát használták fel, így idén és jövőre még összesen mintegy 34 millió forint értékben lehet digitális eszközökhöz és szoftverekhez jutni

A Yettel a pénzösszeget biztosítja, a készülékek típusáról – a szükségletek ismeretében – a Magyar Vöröskereszt szakértő csapata dönt.

Kik pályázhatnak?

 

  • A pályázatra szociálisan rászorulók – elsősorban tanulók, idősek, nagycsaládosok, gondozásra szorulók, egyszülős családok gyermekei, szociális és gyermekjóléti intézmények ellátottai –,
  • valamint az alap éves költségvetése tíz százalékáig egészségügyi, szociális és gyermekjóléti intézmények (kórházak, idősotthonok, családok átmeneti otthona, valamint gyermekotthonok) és ezen intézmények ellátottjai jelentkezhetnek.

 

humanitárius szervezet kiemelt célkitűzése a társadalmilag sérülékeny csoportba tartozó személyek támogatása, egyes esetekben az elmagányosodás, más esetekben az esélyegyenlőtlenség csökkentése.

A program fenntartható, hosszabb távú működéséhez más cégek, szervezetek és magánszemélyek számára is megnyitották a lehetőséget az alap támogatására.

 

Megvalósul a fiatalok álma! Ingyenes wifi lesz minden iskolai teremben

Projektzárót tartott kedden az iskolai wifi-hálózatok kiépítésével és korszerűsítésével foglalkozó Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ), az eseményen bejelentették, hogy 5684 köznevelési és szakképzési intézmény 1,5 millió diákjához jut el a korszerű nagy sebességű internet. Bővebben>>>