Az időalapú jegyekkel minden – érvényességi időn belül – elkezdett utazást be lehet fejezni Budapesten belül, még akkor is, ha az tovább tart, mint 30 vagy 90 perc. Az új jegytípusok kizárólag az alkalmazás frissítése után jelennek meg a BudapestGO-ban – közölte a fővárosi tömegközlekedési társaság.

A kizárólag digitális formában elérhető termék induláskor két változatban kapható: a 30 perces jegy 530 forintért, a 90 perces jegy 750 forintért vásárolható meg. Aki korábban már telepítette telefonjára a BudapestGO-t, vagy annak elődjét, a FUTÁR applikációt, annak mindenképp frissítenie kell az alkalmazást, hogy az új jegyek elérhetővé váljanak.

Az időalapú termékek azoknak lehetnek praktikusak, akik nem rendelkeznek bérlettel és csak alkalmanként használják a közösségi közlekedést Budapesten.

Egy hagyományos vonaljegy ára 350 forint, azonban – a metróvonalakat kivételével - csak egy járművön használható. Aki tehát akár csak egyszer is átszáll egy másik járatra – vagy oda-vissza utazik ugyanazon a vonalon –, annak már megéri inkább a 30 perces jegyet használnia két vonaljegy helyett. A sokak által ismert 530 forintba kerülő átszállójegynek is jó alternatívája lehet a 30 perces jegy, ha használója egynél többször szeretne átszállni utazása közben.

A 90 perces jegy alkalmas valamilyen ügyintézéssel egybekötött utazásra, ugyanis érvényességi idejébe még egy oda-vissza út is beleférhet, hiszen bármelyik irányba érvényes. Ráadásul bizonyos esetekben akár 120 percig is használható, hiszen az érvényességi időn belül elkezdett utazás akár a végállomásig befejezhető Budapesten belül.

Az időalapú jegyek kizárólag digitális formában lesznek elérhetők, papír változatban nem. Használatuk megegyezik a mobiljegyek működésével.