Számos ország tervezi a mesterséges intelligencia szabályozását, Nagy-Britannia pedig novemberben globális mesterséges intelligencia biztonsági csúcstalálkozót rendez, amelynek középpontjában a határterületet jelentő technológia által jelentett kockázatok megértése, valamint a nemzeti és nemzetközi keretek támogatásának lehetőségei állnak – írja a Reuters.

Sam Altman, az OpenAI vezérigazgatója tajpeji látogatása során azt mondta, előfordulhat, hogy a kormányzatok túlszabályozzák az MI-rendszereket, habár emiatt nem aggódik annyira. Tart ugyanakkor az alulszabályozottságtól is.

A mi iparágunkban az emberek sokat szidják a szabályozást. Mi szabályozásra szólítunk fel, de csak a legerősebb rendszerek esetében

 – mondta Altman. Leszögezte, azok a modellek érdemelnének szabályozást, melyek „olyan intelligensek, mint az emberi civilizáció″.

Az Economx által rendezett AI-konferencián számos szakértő járta körbe a mesterséges intelligenciával kapcsolatos dilemmákat. Arról is szó volt többek között, hogyan veheti el nem csak a fizikai, de a szellemi munkák egy részét a technológia, de az is felmerült, hogy mire a legtöbben észrevennék a technológia veszélyeit, addigra már túl késő lesz.

Az ügyfélszolgálatosok helyére tolakodik a mesterséges intelligencia

Az AI térnyerése szinte minden ágazatban egyértelmű, Magyarországon leginkább a nemzetközi óriások hazai leányvállalatai kezdtek el az ilyen alapú szolgáltatásokat beépíteni a mindennapi működésükbe, elsődlegesen ügyfélszolgálati területen - közölte a DLA Piper a globális kutatását ismertetve.
Bővebben--->