A gyümölcsökre és zöldségekre ragasztott címkéket, matricákat küldené nyugdíjba egy új megoldás. Egy holland gyümölcs- és zöldségbeszállító és az ICA svéd szupermarket közösen lézeres jelölést tesztelnek a bio avokádokon és az édesburgonyán - írja a brit Guardian online verziója.
A lézerrel a pigmentet távolítják el a termék héjáról, leegyszerűsítve kiszívják a színét. Mindez nem befolyásolja az adott gyümölcs vagy zöldség eltarthatósági idejét vagy az ízét, ugyanakkor jóval környezetbarátabb megoldás a svéd ICA szupermarket illetékese, Peter Hagg szerint. Azt is elmondta, hogy a lézeres címkézéssel 200 kilométer hosszú és 30 centi hosszú műanyag szalagot spórolnak meg évente az bio avokádók esetében. A lézeres címkézés károsanyag-kibocsátása a hagyományos matricázásnak kevesebb mint 1 százaléka.
Ezt a megoldást természetes brandingelésnek hívják, a MarksSpencer pedig már az Egyesült Királyságban a kókuszdiókon már alkalmazta.
A címlapkép forrása: Pixabay.
Gazdasági hírek azonnal, egy érintéssel
Töltse le az Economx app-ot, hogy mindig időben értesülhessen a gazdasági és pénzügyi világ eseményeiről!
Kérjen értesítést a legfontosabb hírekről!
Legolvasottabb

Havi egymillió alatt fenyeget az elszegényedés réme

Sok amerikai úgy tesz, mintha csak nyaralni utazna, miközben új letelepedési helyeket keres

Érkeznek a bizonyítványok: kiderül, milyen osztályzatokat kapott a kormány

Behúzta a kétharmadot a tőzsde autós cége

Rohamtempóban épül a budai várnegyed: újabb gyöngyszem készül

Elítéltek Schobert Norbertet, csak most jönnek a százmilliós kártérítési perek

Lendületben a kínai gigagyár, de szükség lesz a fülöp-szigeteki dolgozókra is

Bitcoin-körkép: 80 milliós szintig is menetelhet a kriptók királya a vámok aknái között 2025-ben

Megszólalt George Simion: ezt üzente győztes választási ellenfelének
