Az utolsó felvonásra készül a hőn áhított modelljeivel a Lamborghini - írta meg a Bloomberg annak kapcsán, hogy bejelentették: például az Aventador is konnektorról tölthető hibridmotoros autóvá változik.

Az első meghunyászkodó Lambo’-k - az Aventador, a Huracan és a SUV piacon vitézkedő Urus - jövőre érkeznek, mielőtt az összes sorozatgyártásba kerülő modelljét a gyár 2024-ben “felvillanyozza". E bejelentés tükrében talán nem meglepő, hogy a gyár az idei évre is rekorddal számolhsat, hiszen már majdnem a teljes éves gyártási volumen gazdára talált.

A Lamborghini összesen másfél millió eurót különített el a dimenzióváltásra, de már most azt tervezi, hogy 2025 után a teljesen elektromos-akkumulátoros modellpalettára tér majd át.

Míg az olyan szuperautó-márkák, mint a Ferrari és az Aston Martin különösen kényes feladattal néznek szembe a márkaidentitás megőrzésével a költséges villamosításra való átállás során, a Lamborghini jövőbeli, új technológiás terveit a VW rekordköltségei alátámasztják - közölte üzletiági forrásokra hivatkozva a Bloomberg.

A Lamborghini az eddigi, nem teljes, csupán előzetes eredmények alapján tavaly 20 százalék körüli nyereséget produkálhatott, de a márciusban érkező teljes éves eredmények Stephan Winkelmann vezérigazgató szerint „olyan tartományban kell lennie, amely pozitív értelemben mindenkit meglep”.