A brüsszeli Little Food startup vállalkozásnál gasztronómiai forradalom kirobbantásán fáradoznak, ugyanis ropogós tücsköket kínál proteinforrásként a hús alternatívájaként. Az említett vállalkozás már egy rovarfarmot is létrehozott azért, hogy elegendő alapanyagot biztosítsanak - számolt be a Reuters híre alapján a magro.hu.
Sokan valóban lehetőséget látnak a rovarok táplálékként történő fogyasztásában. Nikolaas Viaene tücsöktenyésztő szerint annyi fehérje előállításához, amennyit mondjuk egy tehén szolgáltat, a tücsköknek 25-ször kevesebb takarmányra, 300-szor kevesebb vízre van szükségük, és 60-szor kevesebb üvegházhatású gázt termelnek.
Kapcsolódó
A Little Food még nem nyitott éttermet, de szárított tücsköt és ízesített tücsöklisztet már forgalmaz. Az új termékek fogadtatása azonban nem túl pozitív: a brüsszeliek egyelőre elutasítják a próbálkozást.
Legolvasottabb
Olyan ajándékot kapnak a One ügyfelei, amire nem is számítottak
Jó hír jött a kisnyugdíjasoknak, emelkedhet a pénzük
Rendkívüli bejelentés: Leó pápa a Vatikánba hívatta a bíborosokat
Szilveszteri Szuperlottó: 7 milliárdért megy a játék a következő 11 napban
Személyi következménye lett a kitudódott vezetői fizetéseknek a HUN-REN-nél
Durva üzenet a mosógépen, visszavitték az utcán hagyott meglepetést
Eltűnik egy fontos jelzés a szupermarketekből, nem árt résen lenni
Megint a románok tettek keresztbe: füstbe ment az MVM Csoport biznisze
Elfogyott a türelem: Karácsony hangosbemondókon üzen a kormánynak