A dél-koreai Woori Bank irodát nyitott Budapesten, miután megkapta a Magyar Nemzeti Bank erre vonatkozó engedélyét - közölte a The Korea Times. A bank vállalati hitelezéssel fog foglalkozni a Magyarországon is jelen lévő koreai és más cégek számára. Korea az egyik legnagyobb külföldi befektető Magyarországon, és a Woori Bank, amely Dél-Korea negyedik legnagyobb hitelintézete, azt reméli, a budapesti fiók megnyitásával erősítheti az európai hálózatát.

A viszonylag olcsó munkaerő és a magyar kormány gáláns pénzügyi támogatása miatt a koreai akkumulátorgyártók, köztük az LG Energy Solution és az SK On, valamint fő beszállítóik nagyszabású beruházásokat terveznek az országban. Ez növelheti az itt működő koreai bankok jutalékbevételeit.

Magyarországon 9 százalékos társasági adó, ami a legalacsonyabb a 27 tagú Európai Unióban - jegyzi meg a cikk, ez az adózási előny komoly tengerentúli befektetéseket vonzott az országba. Kedvező a környezet a külföldi tőkebefektetéseknek is, különösen az autó- és az akkumulátor-gyártók számára.

Az Egyesült Királyság, Németország és Lengyelország után Magyarország a negyedik európai ország, ahol a Woori Bank irodát nyitott. Jelenleg a Woori Bank Ázsia, Amerika és Európa 23 országában működtet regionális irodákat.